Geschiedenis van de Garden Gin

Het verhaal van Paul en Bart , de bedenkers van de Garden Gin, vindt zijn oorsprong bij de preselecties van ‘Het Goede Leven’. Bart raakte door de preselecties en schitterde een seizoen lang op tv-zender Eén in zijn glansrol als ‘Grote Bart’. Paul sneuvelde in de laatste preselectie. Na de opnames zochten Paul en Bart elkaar terug op en er werd uitvoerig verslag uitgebracht over de ervaringen tijdens het tv-programma. Moestuinieren had een extra dimensie gekregen voor Bart, 'Het Goede Leven' was een ware ontdekkingstocht geweest en de honger naar meer was aangescherpt. Paul wou een gin op de markt brengen met veel kruiden en Bart wou iets doen met eetbare bloemen en fruit. Het concept was geboren. Nu, na 2 jaar hard werken, proberen en proeven, mag het resultaat gesmaakt worden; een gin waarin je de moestuin proeft. Geen zoete, stroperige, snoepjesachtige toestanden. Nee, de Garden Gin straalt eerlijkheid en puurheid uit.


De Garden Gin bevat 39 verschillende soorten groenten, fruit, bloemen en kruiden die gekweekt worden op Bart's velden in Meerdonk en in de tuin van Paul. Het zoeken naar het juiste evenwicht gebeurt bij stokerij VDS in Paul’s thuisstad Aalst. Vlaanderen op zijn best: in de kleine, oervlaamse dappere gemeente Meerdonk worden overheerlijke, verse bloemetjes gekweekt waarmee in de ajuinstad een overheerlijke gin wordt gemaakt. Gin uit Vlaamse grond die, wanneer je de fles opent, een authentieke Vlaamse zomerziel naar boven tovert. Het lijkt alsof alle geuren van de lente én de zomer in één fles verzameld zijn. Bij het uitschenken komen aroma’s vrij van een veldbloemenwaterval die zich neerstort in een glas en geduldig wacht tot ze gedronken wordt. Zelden is men erin geslaagd om onze heimat, onze natuur én onze Bourgondische gulzigheid op zo’n sublieme wijze samen te brengen. Dit alles in een fles van 70 cl.


Toekomstgericht is het voor Paul en Bart koffiedik kijken. Het onverwachte succes van de gin doet hen dromen, toch zijn beiden verstandig genoeg om de voorspoed te relativeren. Paul blijft lesgeven in het volwassenenonderwijs en Bart blijft een bescheiden tuinaannemer en consulent. Paul en Bart, een duo waar we ongetwijfeld het laatste nog niet van gezien hebben. 


Ondertussen is  in 2019 de perenlikeur ‘Fox’  en  een  nieuwe gin ‘Secret Garden gin’ aan  hun smaakvol assortiment toegevoegd.

Bart Verelst Garden gin

Bart

Paul De Lil Garden gin

Paul