Stookproces van de Garden gin

De basis van Garden gin is een neutrale  ,zuivere graanalcohol op basis  gerst en tarwe. Hiervan wordt alcohol van 37.5% gemaakt, die vervolgens op smaak wordt gebracht. In gewone gin worden deze smaakstoffen toegevoegd.

Garden gin wordt gestookt in een traditionele koperen potstill op basis van zuivere graanalcohol en 39 verse botanicals. De maceratie van verse kruiden en planten in de ketel geven hem een kruidige, florale en warme smaak. De aangename, kenmerkende florale en fruitige toets van de Garden gin wordt verkregen door de mand in de aromatische helm van de stookketel te vullen met verse, eetbare bloemen en vers geschilde citruszestes.

Voor de Garden Gin wordt  distillatie via een distillatiekolom verkregen. Hierbij wordt de alcohol verhit in een vat met daarboven een pijp met de verschillende botanicals. De stoom van de alcohol gaat door de kruiden heen naar de tweede ketel. Elk botanical wordt  apart afgestookt in  de koperen ketels. De bloemengeur ,die de florale toets van de Garden Gin typeert  ,die wordt verkregen door de 12 eetbare bloemen samen in een distillatiemand  af te stoken.

Stookproces Garden Gin
Stookproces Garden Gin